Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-22 17:45:00

Sabancı Holding, iştirakının yarısını satın aldı

Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş, iştiraki ExSA'nın Temsa hisselerinin yüzde 50'sini satın aldı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, 17.02.2020 tarihli açıklamada, Sabancı Topluluğu (Sabancı Holding ve/veya iştirakleri) ile Skoda Transportation'ın ana ortağı PPF Group'un yüzde 50-50 ortaklığı ile Temsa Ulaşım Araçları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (Temsa) sermayesini temsil eden paylarının tamamının satın alınmasının değerlendirmesi amacıyla taraflar arasında bir niyet mektubu imzalandığının kamuya duyurulduğu anımsatıldı.

Açıklamada, ''İncelemeler ve görüşmeler neticesinde, iştirakimiz Exsa Export Sanayi Mamulleri Satış ve Araştırma A.Ş (ExSA) ile PPF Group iştiraki PPF Beer Topholdco B.V. (PPF) tarafından Temsa paylarının satın alınmasına karar verilmiştir.'' denildi.

Taraflar arasında imzalanan ortaklık ve hisse devir sözleşmelerine göre, ExSA ve PPF'nin yüzde 50-50 ortaklığı ile Temsa'nın 210.000.000 TL tutarındaki sermayesini temsil eden paylarının tamamının True Value Capital Partners'tan satın alınacağına işaretb edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Kapanış işlemleri ve pay devirleri, ilgili kurum ve kuruluşlardan alınacak izin ve onayları takiben gerçekleştirilecektir. Konuyla ilgili gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir.''


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.