Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-06 16:00:00

Sağlıklı, güvenli ve sürdürülebilir bir dünya için LPG

Dünya LPG Derneği (WLPGA; World LPG Association) tarafından ‘7 Haziran’, daha güvenli, temiz ve sağlıklı bir dünya hedefiyle 2019 yılında ‘Dünya LPG Günü’ olarak ilan edildi. İçinden geçtiğimiz süreçte LPG’nin öneminin bir kez daha ortaya çıktığına vurgu yapan Türkiye LPG Derneği Başkanı Eyüp Aratay, “LPG’nin küresel ölçekteki kullanımın artırılması için 7 Haziran, önemli bir mihenk noktasıdır. LPG; ekonomik, verimli, çevreci, taşınabilen, kolay ulaşılabilen ve önemli bir altyapı gerektirmeyen en değerli enerji kaynaklarından biri konumunda. Gerek son yaşadığımız depremler, gerekse içinde bulunduğumuz COVID-19 süreci gibi doğal afetler ve olağanüstü durumlarda LPG, ‘Kara Gün Dostu’ olarak bir kez daha öne çıktı. Sağlıklı ve sürdürülebilir bir dünya için LPG’nin kullanımı daha fazla teşvik edilmeli. Çünkü yaşanabilir bir dünyanın yolu temiz enerji kaynaklarının daha fazla kullanılmasından geçiyor” dedi.

 

Dünyada ‘temiz enerji’ olarak tanımlanan ve sürdürülebilirlik politikaları kapsamında teşvik edilen LPG’nin, küresel ölçekteki tüketimi her geçen gün biraz daha artıyor. Bini aşkın kullanım çeşitliliğinin yanı sıra en verimli mobil enerji kaynağı olma özelliğine sahip olan LPG, diğer muadil yakıtlara oranla daha düşük emisyon değerlerine sahip. Bu bilinçle harekete geçen Dünya LPG Derneği (WLPGA; World LPG Association) de, daha güvenli, daha temiz ve daha sağlıklı bir dünya için 2019 yılında, 7 Haziran’ı ‘Dünya LPG Günü’ olarak ilan etti.

Bu yıl ikinci kez kutlanan Dünya LPG Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Türkiye LPG Derneği Başkanı Eyüp Aratay, küresel sürdürülebilirlik politikaları kapsamında LPG’nin önemine dikkat çekti.

 

“7 Haziran, LPG’nin yaygınlaştırılması için bir dönüm noktası”

7 Haziran’ın, LPG kullanımının yaygınlaştırılması açısından önemli bir mihenk noktası olduğunu belirten Eyüp Aratay; “Günümüzde küresel olarak, tüketilen enerjinin yaklaşık yüzde 3'ü LPG tarafından sağlanıyor. LPG; doğaya ve çevreye duyarlı, temini kolay, taşınabilen ve güvenli bir enerji kaynağı olarak, tüm dünyada bir milyardan fazla insan tarafından kullanılıyor. Temel özellikleri ve sunduğu ekolojik avantajlar nedeniyle başta gelişmiş ülkeler olmak üzere birçok devlet tarafından kullanımı teşvik ediliyor. Bugün dünyanın en önemli ve örnek pazarlarından biri olan Türkiye’de de LPG’nin kullanımı, gerek sürdürülebilirlik politikaları gerekse artan enerji ihtiyacımız karşısında kaynak güvencesi ve çeşitliliği açısından önemli bir potansiyeli barındırıyor” diye konuştu.

 

“Yaşanabilir ve sağlıklı bir dünyanın yolu temiz enerjiden geçer”

LPG’nin ‘Kara Gün Dostu’ olduğuna vurgu yapan Aratay; “Bunu Van ve Elazığ depremlerinin ardından son yaşadığımız COVID-19 sürecinde de bir kez daha gördük. Sektör olarak, bu zor günlerde de ülkemizin ve insanımızın yanında olduk, onları izolasyon sürecinde de enerjisiz bırakmadık. Türkiye LPG Derneği olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daha temiz, sağlıklı ve yaşanabilir Türkiye için LPG’nin fazla kullanılması konusunda çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü yaşanabilir bir dünyanın yolunun temiz enerji kaynaklarının daha fazla kullanılmasından geçtiğine inanıyoruz. Bu duygularla 7 Haziran Dünya LPG Günü’nü kutluyoruz” açıklamasında bulundu.
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.