Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-02 10:11:00

Türkiye'nin en teknolojik markaları açıklandı

Nielsen Türkiye ve Pazarlamasyon iş birliği ile gerçekleştirilen TechBrands Turkey’de Türkiye'nin en teknolojik markaları seçildi. Nielsen Türkiye'nin yapmış olduğu araştırma sonucunda 23 farklı sektörde Türkiye'nin en teknolojik markaları belli oldu.  

Nielsen Türkiye, dijital bir yöntemle online anket uygulayarak, 23 kategoride Türkiye’nin en teknolojik markalarını belirledi. Araştırmanın sahası Kasım 2019’da, Türkiye temsili 12 ilde (İstanbul, Ankara, İzmir, Tekirdağ, Bursa, Adana, Kayseri, Samsun, Trabzon, Erzurum, Malatya, Gaziantep - Kadın-Erkek, 15-64 yaş arası, 1000 kişi) ile gerçekleştirildi. 23 kategoride açık uçlu sorular ile yapılan araştırmada, Türkiye’nin en teknolojik markaları soruldu. Bununla birlikte, genel kategori olarak Türkiye'nin en teknolojik yerli markası da bu araştırma kapsamında ortaya çıktı.

Nielsen Türkiye CEO'su Didem Şekerel Erdoğan, TechBrands Turkey hakkında “Tüm markaların teknolojiye yatırım yaptığı bu dönemde, tüketici gözünde ayrışan markaların yine tüketici tarafından tespit edilmesi oldukça önemliydi. Biz de bu amaçla yola çıkan TechBrands girişimine, araştırmanın gerçekleştirilmesinde destek olduk.” dedi.

Pazarlamasyon CEO’su Necip Murat ise “Bu yıl Nielsen Türkiye iş birliği ile ilk kez gerçekleştirdiğimiz Tech Brands Turkey kapsamında, Türkiye'nin en teknolojik markalarını araştırarak kendi sektörlerinde en teknolojik markalara, Tech Day ödül gecesinde, ödüllerini takdim ettik. Teknolojinin sürekli değiştiğini ve dönüştüğünü göz önünde bulundurursak, Nielsen ile yaptığımız bu iş birliğinin markaların geleceği için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu değerli ödül gecesini iş dünyası ekosistemine kazandırmaktan memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Türkiye'nin en teknolojik yerli markası ödülünü Vestel alırken, diğer kategorilerde kazananlar ise şu şekilde:

En Teknolojik Akaryakıt Markası: Opet

En Teknolojik Banka: Türkiye İş Bankası

En Teknolojik Beyaz Eşya Markası: Arçelik

En Teknolojik Bilgisayar Markası: Casper

En Teknolojik Cep Telefonu Markası: Samsung

En Teknolojik Giyim / Tekstil Markası: LC Waikiki

En Teknolojik Havayolu Şirketi: Türk Hava Yolları

En Teknolojik Kargo Markası: Yurtiçi Kargo

En Teknolojik Katılım Bankası: Ziraat Katılım

En Teknolojik Kişisel Bakım Markası: Gratis

En Teknolojik Kredi Kartı: Garanti Bonuscard

En Teknolojik Küçük Ev Aletleri Markası: Arzum

En Teknolojik Mobil Banka: Enpara.com

En Teknolojik Online Alışveriş Markası: Hepsiburada

En Teknolojik Online Banka: Garanti Bankası

En Teknolojik Otomotiv Markası: Mercedes

En Teknolojik Özel Eğitim Kurumu: Ted Koleji

En Teknolojik Özel Üniversite: Koç Üniversitesi

En Teknolojik Sağlık Kurumu: Acıbadem

En Teknolojik Sigorta Markası: Axa Sigorta

En Teknolojik Süpermarket: Migros

En Teknolojik Telekomünikasyon Markası: Turkcell

En Teknolojik Televizyon Markası: Samsung

Nielsen Hakkında

Nielsen Holdings plc (NYSE: NLSN) tüketicilerin İzledikleri ve Satın Aldıklarıyla ilgili kapsamlı bir anlayış sunan global bir performans yönetimi şirketidir. Nielsen’in Watch segmenti medya ve reklam müşterilerine içeriğin –video, ses ve metin- tüketildiği tüm cihazlardan edinilen Toplam İzleyici ölçümleri hizmeti sağlar. Buy segmenti ise paketli tüketim malları üreticileri ve perakendecilere perakende performans ölçümüyle ilgili endüstrinin tek global bakış açısını sunar. Nielsen Watch ve Buy segmentleri ile diğer veri kaynaklarından edindiği bilgiyi entegre ederek müşterilerine hem dünya sınıfında ölçümler hem de performanslarını geliştirecek mantıksal analizler sağlar. Bir S&P 500 firması olan Nielsen dünya nüfusunun %90’ını kapsayan 100’den fazla ülkede faaliyet göstermektedir. Daha fazla bilgi için www.nielsen.com adresini ziyaret edin.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.