Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-10 19:00:00

Boris Johnson, İngiltere’de kısıtlamaların yavaşça kalkacağını duyurdu

Dış Haberler, 10 Mayıs (HİBYA) – İngiltere Başbakanı Boris Johnson Pazar akşamı gerçekleştirilen ulusa seslenişte, Birleşik Krallık’ta Koronavirüs (KOVİD-19) sebebiyle uygulanan tecrit politikalarının “yavaşça” gevşetileceğini belirtti ve İngiliz hükümetinin önümüzdeki dönemde alacağı kararları duyurdu.

Johnson, bu hafta itibariyle üretim ve inşaat sektörü gibi evden çalışılamayan sektörlerin çalışanlarının “aktif bir şekilde işe gitmeye” teşvik edilmeleri gerektiğini söyledi ve Çarşamba günü itibariyle dışarda egzersiz yapma kısıtlamasının kaldırılacağını ekledi. Johnson’ın bu açıklamasıyla İngiltere’de günde bir kere sokağa spor için çıkma kısıtlaması kalkmış ve dışarda “süresiz” vakit geçirme izini verilmiş oldu. Johnson,  sokağa çıkacak kişilerin toplu taşımalardan uzak durup kendi taşıtlarını tercih etmelerini de sözlerine ekledi.

İngiltere’nin hastalıkta girdiği yeni süreçte sosyal mesafe kurallarının şu anda kaldırılması veya uyulamamasını “delilik” olarak nitelendiren Johnson, tecrit politikalarının gevşetilmesi için önümüzdeki aylarda “koşullu” bir planın olduğunu ifade etti.

Başbakan Johnson, 1 Haziran’da bazı yaş gruplarının okula dönebileceğini ve turizm sektörünün bazı kısımlarının da 1 ay sonra açılabileceğini “umut” ettiğini belirtti ve uçakla seyahat edilen kişileri karantinaya alma uygulamasının da devam edeceğini ekledi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.