Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-21 20:00:00

Japonya Başbakanı Abe, Başakşehir hastanesi açılışında konuştu

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin açılış töreninde video konferansla katılan Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin konuşmasından satır başları şöyle:

- Aslında haziran ayında faaliyete geçmesi öngörülürken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında istifade edilmek üzere öngörülen tarihten önce açılmasına karar verildiğini ve hali hazırda bir kısmının koronavirüs bulaşan hastaları tedavi etmek amacıyla kullanılmaya başlandığını biliyorum.

-Yeni tip Koronavirüs salgını ile mücadele etmek için uluslararası işbirliğinin sağlanması çok önemli.

-Bizim öncelikle yapmamız gereken işbirliği tedavi edecek yeni bir ilaç ve aşının geliştirilmesi. Bu ilaç ve aşıya adil bir şekilde ulaşılmasının sağlanması ve gelişmekte olan ülkelere yardım elinin uzatılmasıdır.

- Japonya'da geliştirilen Koronavirüs tedavisi için bir umut olabileceği düşünülen Avigan (Remdesivir) ilacından bahsedersem, insani bakımdan bu ilacı arzu eden ülkelere bağışlayarak klinik araştırmaları geliştireceğiz. 

- Bu çerçevede Avigan ilacını Türkiye'ye de bağışlıyoruz

- Türkiye'nin duyduğu ihtiyaca binaen uluslararası örgütlerle işbirliği yaparak sağlık ve tıbbi alanda çalışanlara teknik destekler ve malzeme bağışını sağlayacağız

.

-Gerçekleşen G20 liderler olağanüstü zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gelişmekte olan ülkelere yardım eli uzatmanın önemini teyit ettik.

-Kendi ülkesinde yeni tip koronavirüs salgını  ile mücadeleye devam ederken Ortadoğu ve Afrika bölgelerindeki 60’dan daha fazla ülkeye yardım elini uzatan Türkiye'ye derin saygı duyuyorum.

-Japonya da gelişmekte olan ülkelere yardım etmek için tıbbi malzeme bağışı ve teknik işbirliği vasıtasıyla kapasite ve yeteneklerini arttırarak sağlık sistemini güçlendirmeye, ayrıca ekonomik faaliyetlerin canlandırılması için acil Japon Yeni kredi paketi başta olmak üzere çeşitli yöntemlerle destek vermeye istekli ve hazırdır. 

- Çeşitli alanlarda Türkiye ile de işbirliği yapmak isteriz
.

- Her iki ülke için yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele en öncelikli mesele olacaktır, durumlar sakinleşince ikili ilişkilerimizin daha da güçlendirmeye birlikte çalışacağız.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.